Портал в режимі тестування та наповнення
У Березівці цивільне подружжя понесе адміністративне покарання за вчинення домашнього насильства щодо доньки та неналежне виконання батьківських обов’язків
Опубліковано 11 травня 2023 року о 10:00

Відносно чоловіка та жінки поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною 1 статті 173-2 та частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До правоохоронних органів звернувся 34-річний чоловік із повідомленням про те, що його 42-річна співмешканка зранку залишила без нагляду двох доньок 13 і 12 років та 3-річного сина і пішла до сусідки, з якою протягом дня спільно вживала алкогольні напої, в той час коли він перебував на роботі.

Прибувши на місце події, співробітники Березівського районного відділу поліції підтвердили факт неналежного виконання багатодітною матір’ю батьківських обов’язків, а також встановили, що ввечері, повернувшись додому, чоловік із жінкою у присутності старшої доньки вчинили сварку, ледь не побившись. Дівчинка, ставши свідком ганебної поведінки дорослих, зазнала домашнього насильства, унаслідок якого могла бути завдана шкода її фізичному або психологічному здоров’ю.

Правоохоронці провели з цивільною парою профілактичну бесіду щодо відповідальності за скоєні нею правопорушення і склали адміністративні матеріали.  Відносно жінки – за ч. 1 ст. 173-2 та ч. 1 ст. 184 КУпАП, а відносно чоловіка – за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП. Подружжя попередили про суворіше покарання у випадку повторного вчинення подібних протиправних дій.

– Інформацію щодо цієї родини правоохоронці передали до Служби у справах дітей. Віднині сім’я знаходитиметься під пильним наглядом працівників поліції, соцслужби, шкільних педагогів і психологів, - повідомила інспекторка сектору ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Тетяна Соколова.

Правоохоронці закликають дорослих бути уважними до своїх дітей, сумлінно виконувати батьківські обов’язки, не вчиняти домашнє насильство. 

Зауважимо, що за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей чинним законодавством України передбачене попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, караються накладенням штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За вчинення домашнього насильства передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. А за повторне протягом року правопорушення – накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux