Портал в режимі тестування та наповнення
У Березівському районі поліцейські викрили чоловіка, який у комендантську годину нетверезим їздив за кермом автомобіля
Опубліковано 21 серпня 2023 року о 14:50

З метою уникнення відповідальності правопорушник намагався втекти від правоохоронців, за що йому загрожує чималий штраф з позбавленням права керування транспортними засобами.

Патрулюючи у комендантську годину територію обслуговування, наряд сектору реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «Volkswagen» під керуванням 46-річного жителя Березівки.  

Поліцейські виявили: водій перебував у стані сп’яніння, що підтвердили за допомогою алкотестера. Вміст алкоголю в організмі чоловіка перевищував норму у понад два рази. Крім того, правоохоронці встановили, що у керманича був відсутній поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.  

Аби уникнути покарання, громадянин сів за кермо свого авто та почав тікати від поліцейських. Наздоганяючи втікача, правоохоронці через гучномовець вимагали зупинити транспортний засіб, але водій, навпаки, збільшив швидкість.  Коли ж поліцейським все ж таки вдалося зупинити автівку, водія було затримано.        

Відносно правопорушника поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ч. 1 ст. 122-2 (за невиконання вимоги поліцейського про зупинку), ч. 1 ст. 126 (за керування транспортним засобом без полісу обов’язкового страхування) та за ст. 185 (за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконані ним службових обов’язків) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Автомобіль у правопорушника поліцейські вилучили та помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали скерували до суду. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції даних статей – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік», - зазначив начальник Березівського районного відділу поліції підполковник поліції Микола Древов.

Поліцейські закликають громадян бути свідомими і неухильно дотримуватися норм чинного законодавства та обмежень воєнного стану.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux