Портал в режимі тестування та наповнення
Сьогодні 25-річний ювілей відзначають офіцери поліції, які захищають права та інтереси дітей
Опубліковано 08 липня 2020 року о 11:00

Про команду ювенальної превенції Одещини, перед якою, без перебільшення, стоять найблагородніші завдання, її щоденну роботу, проблеми та сподівання розповідає головний «дитячий» поліцейський регіону Віталій Капуляк.

Віталій Петрович займається проблемами дітей в правоохоронних органах від самого початку створення цієї служби і знає про неї все. Тому, як людина досвідчена та критична, а радше - самокритична, одразу розпочав з найважливішого - кадрів.

«В нашій службі залишаються співробітники, які працюють з дітьми за покликанням, які люблять свою роботу. І мені хочеться підтримати цих людей і подякувати їм за те, що продовжують на високому рівні нести службу і допомагати дітям», - каже Віталій Капуляк.

Зараз в одеських ювеналів найгарячіша пора, без перепочинку та вихідних, - зізнається полковник поліції. Влітку вони взагалі намагаються не брати відпустки, бо курортна Одещина наповнюється не тільки туристами, а й антигромадським елементом, які можуть використовувати дітей для жебракування та інших протиправних дій. А враховуючи ситуацію, що склалася через коронавірусну інфекцію і змусила призупинити роботу багатьох садочків, оздоровчих таборів тощо, до цього додалися ще й проблеми малечі, яка шукає собі на вулиці розваги.

«Щодня наша вранішня "п’ятихвилинка" починається з вивчення подій з дітьми в області за минулу добу, яка, як правило, складається з кількох сторінок. Останнім часом там багато тілесних ушкоджень внаслідок падіння з велосипедів та дерев, травмування палками під час ігор, опіків. Починаємо розбиратися в причинах і в кожній ситуації розплутуємо клубок проблем, що вимагають кропіткої роботи і втручання спеціалістів з різних галузей», - каже Віталій Петрович.

«Перед нами стоять завдання нескінченні, і можна тільки мріяти, щоб у поліцейському зведенні нічого не було про дітей. Але наша робота відіграє величезну роль у виявленні негативних явищ в дитячому середовищі, вихованні та формуванні здорового покоління. Я переконаний, що робота «дитячих» поліцейських найблагородніша. Особливо це розумієш, коли з плином років дорослі "бородаті" чоловіки підходять і дякують за допомогу, надану в дитинстві. Ось у такі хвилини ти бачиш результат своєї праці, розумієш, що завдяки твоїм зусиллям колишня дитина, яка мала життєві труднощі, стала на шлях виправлення і рада тобі. Це безцінне відчуття, яке тримає на цьому шляху».

Вітаємо співробітників ювенальної превенції з професійним святом і бажаємо їм невичерпного оптимізму, наснаги та міцного здоров’я. Нехай ніколи не покидає вас звитяга і не вичерпується любов до робити з підростаючим поколінням. Щастя та добробуту вам та близьким вашому серцю людям.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(фото з архіву відділу комунікації)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux