Портал в режимі тестування та наповнення
Служити та захищати його покликання: про службовий шлях поліцейського з Одещини Максима Чумаченка
Опубліковано 06 серпня 2024 року о 12:15

Він 14 років у правоохоронних органах, і увесь цей час на посаді дільничного офіцера.

Капітан поліції опікується п’ятитисячним населенням села Крижанівка Фонтанської територіальної громади Одеського району. Розповідає: знає кожен закуток на території обслуговування, місцевих жителів та приїжджих. Це дає йому змогу попереджати скоєння багатьох протиправних дій, оперативно розкривати правопорушення та своєчасно допомагати людям.

«Я завжди хотів боротися зі злочинцями та захищати громадян, і дуже радію тому, що працюю за покликанням, знаходжусь на своєму місці», - зізнається Максим Чумаченко.

Щоденна робота поліцейського насамперед полягає у проведенні превентивних заходів. Він робить об’їзд села, спілкується з населенням, відвідує сім’ї, що опинились у складних життєвих обставинах, перевіряє осіб, які схильні до скоєння правопорушень, стежить за дотриманням людьми громадського порядку, обмежень, обумовлених введенням правового режиму воєнного часу, правил дорожнього руху.

Часто дільничному доводиться розв’язувати конфліктні ситуації між сусідами, допомагати потерпілим від насильства в сім’ях, надавати консультацію громадянам з безпекових питань, розкривати майнові злочини. На особливому контролі у нього попередження незаконного обігу зброї та наркотичних засобів.

Виїжджає Максим Чумаченко і на деокуповану територію Херсонської області, де з колегами дбає про правопорядок та допомагає цивільним. З минулого року у таких відрядженнях він був вже тричі. На місцях ворожих обстрілів поліцейський надавав першу долікарську допомогу пораненим, допомагав рятувальникам та медикам, документував злочини росії.


Зізнається: найважче згадувати постраждалих дітей. Але все ж розповідає про 10-річну дівчинку, яку виявив в обстріляній росіянами оселі. Приїхавши на місце прильоту, поліцейський обходив зруйновані будинки у пошуках людей і в одному житлі побачив дівчинку, яка забилась у куток. На щастя, вона була цілою. Правоохоронець забрав звідти налякану дитину, надав їй психологічну допомогу,  заспокоїв, а згодом, коли приїхали батьки, передав їм вже усміхнену донечку.

«Служити та захищати – це моє покликання в житті. Фах поліцейського складний і відповідальний, втім для мене – найкращий. Головне в моїй роботі – виправдати довіру людей. Не шкодую власного часу, якщо можу допомогти людині і викликати на її обличчі посмішку», - сказав наостанок дільничний офіцер поліції Максим Чумаченко.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux