Портал в режимі тестування та наповнення
Сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння і здійснив наїзд на дитину: поліцейські повідомили водієві про підозру у порушенні ПДР
Опубліковано 27 травня 2023 року о 14:15

Подія сталася 25 травня близько п’ятої години вечора у селі Ройлянка Білгород-Дністровського району. Унаслідок ДТП 10-річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження. За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі та права керувати транспортними засобами.

Правоохоронці встановили, що 35-річний водій автомобіля «DAEWOO LANOS», рухаючись по одній із вулиць у селі Ройлянка, виїхав на праве узбіччя дороги, де здійснив наїзд на юного пішохода, який рухався вздовж проїзної частини. 

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди хлопчик отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і був госпіталізований каретою швидкої допомоги до медичного закладу. Лікарі діагностували постраждалому забої, гематоми та переломи кісток голови. Деякі отримані неповнолітнім тілесні ушкодження відносяться до категорії тяжких.

Поліцейські перевірили водія на стан сп’яніння, він виявився нетверезим. 

«Чоловіка затримали у процесуальному порядку. Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження. Це правопорушення кваліфікується частиною 2 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається  позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. На час слідства підозрюваного помістили під варту. Слідчі дії тривають», - повідомив т.в.о. начальника відділення № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Поліцейські вкотре закликають водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху і у жодному разі не сідати за кермо у стані сп’яніння. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водії зобов’язані уважно стежити за дорожньою обстановкою та відповідно реагувати на її зміну. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux