Портал в режимі тестування та наповнення
Шестирічного Михайлика поліцейські виявили за 9 км від дому – ювенальні інспектори про пошуки зниклого хлопчика у Білгород-Дністровському районі
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 12:00

Катаючись на велосипеді без нагляду дорослих, дитина з села Випасне доїхала аж до райцентру. На щастя, протиправних дій щодо неї скоєно не було.

Нагадаємо: вчора ввечері на спецлінію «102» надійшло повідомлення від жительки Мологівської ОТГ про зникнення її шестирічного онука Михайлика. Співробітники територіального підрозділу поліції негайно розгорнули пошуки дитини: почали опитувати знайомих та сусідів родини, оглядати дитячі майданчики та зони відпочинку, розсилати орієнтування до інших територіальних підрозділів поліції Одещини та в соціальні мережі.

Невдовзі жителька райцентру повідомила правоохоронцям, що нібито бачила в місті схожого за прикметами в орієнтуванні хлопчика. Поліцейські вирушили в місто і виявили розшукуваного на дитячому майданчику поблизу Дністровського лиману.

«Ми з’ясували, що, поки дорослі поралися по господарству, Михайлик катався по вулиці на велосипеді і невдовзі зник. Рідні кинулися його шукати, але тільки згаяли час. Зрозумівши це, вони звернулися по допомогу в поліцію. Хлопчик тим часом подолав близько дев’яти кілометрів. На щастя, нічого поганого з ним не сталося. Ми повернули його додому», - розповів інспектор ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Дмитро Кірков.

Також ювенальний інспектор зазначив, що цьогоріч з цією сім’єю вже траплялася подібна ситуація. На початку червня дорослі не догледіли сина і він на автобусі поїхав у райцентр. Тоді дитину виявила містянка. Не допитавшись у хлопчика, де його батьки та де він живе, жінка сповістила про знайду в поліцію. 

«Того разу відносно матері ми склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Це правопорушення карається попередженням або накладенням штрафу від 850 до 1700 гривень. Наразі ж вирішуємо питання про складання протоколу за ч. 2 ст. 184 КУпАП. За вчинення того самого правопорушення повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення передбачено накладення штрафу від 1700 до 5100 гривень. Родина поставлена на облік служби у справах дітей для належного контролю», - додав Дмитро Кірков.

Поліцейські закликають батьків пильнувати дітей і вчити їх правил безпеки життєдіяльності, а у разі зникнення, не витрачати час на самостійні пошуки, а одразу звертатися до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

Білгород-Дністровського районного відділу поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux