Портал в режимі тестування та наповнення
«Щоб зменшити кількість аварій, перед здійсненням будь-якого маневру водій повинен впевнитись у його безпечності», - Дмитро Слюта
Опубліковано 16 листопада 2023 року о 12:45

Ми продовжуємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП. Сьогодні майор поліції говоритиме про правила маневрування та проїзду пішохідних переходів.

Поліцейський нагадує, що маневрування – це початок руху, перестроювання транспортного засобу у русі з однієї смуги на іншу, поворот праворуч чи ліворуч, розворот, з'їзд із проїзної частини, рух заднім ходом.

– Перед здійсненням будь-якого із вказаних видів маневру водії повинні впевнитись у його безпечності. Крім того, слід пам’ятати, що подавання попереджувального сигналу перед здійсненням маневру не дає водіям переваги і не звільняє їх від вжиття запобіжних заходів, - наголошує майор поліції.

Окрему увагу водіїв Дмитро Слюта звертає на правила проїзду пішохідних переходів.

– Не забувайте, що водії транспортних засобів, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека, - нагадує правоохоронець.

Крім того, на регульованих пішохідних переходах і перехрестях при сигналі світлофора чи регулювальника, що дозволяє рух транспортним засобам, водії повинні дати дорогу пішоходам, які закінчують перехід проїзної частини відповідного напрямку руху і для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Також, проїжджаючи повз пішоходів, які не встигли закінчити перехід проїзної частини і вимушено перебувають на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, водії повинні дотримуватися безпечного інтервалу.

Особливої уваги вимагають пішоходи з порушенням зору, які подають сигнал тростиною білого кольору, спрямованою вперед. Їх водії повинні пропустити у будь-якому місці.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі. Правила дорожнього руху - це Закон, і його необхідно дотримуватися!

У наступному відео начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області Дмитро Слюта говоритиме про правила їзди у темний час доби та в умовах недостатньої видимості.

Для тих, хто не бачив минулі відео, нагадаємо: у них йшлося про статистику ДТП та смертності на дорогах, причини виникнення автопригод загалом та причини дитячого травматизму на автошляхах зокрема.


Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux