Портал в режимі тестування та наповнення
Результат роботи слідчих поліції - обвинувальний вирок суду 46-річній жительці Одеси за надання неправомірної вигоди прикордоннику
Опубліковано 27 червня 2023 року о 09:30

Жінка сплатить на користь держави штраф у розмірі 17 тисяч гривень. У дохід держави також підуть 600 доларів США, які вона надала посадовцю, просячи безперешкодного виїзду за кордон для свого військовозобов’язаного чоловіка.

На пункті пропуску «Старокозаче» у Білгород-Дністровському районі 46-річна одеситка звернулася до працівника Державної прикордонної служби та попросила його за грошову винагороду у розмірі 600 доларів США безперешкодно пропустити до сусідньої держави її 48-річного чоловіка, якому у зв'язку з введенням воєнного стану на території України заборонено покидати її межі. Коли жінка почула від посадовця відмову і попередження про кримінальну відповідальність за злочинний намір, вона не зупинилася, а навмисно поклала до його бронежилета гроші. Про це прикордонник відразу сповістив керівництво та правоохоронців.

Поліцейські вилучили кошти, надані громадянкою службовій особі в якості хабаря, які долучили до розпочатого кримінального провадження в якості речових доказів. Фігурантку, за рішенням суду,  помістили під цілодобовий домашній арешт.

«Провівши досудове розслідування та зібравши всі необхідні докази, слідчі районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону висунули жінці обвинувачення у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, що передбачено ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України», - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт та угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваною. І суд ухвалив вирок, яким затвердив угоду, та призначив підсудній покарання у вигляді стягнення штрафу на користь держави у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень. Також ухвалою суду визначено долю речових доказів – 600 доларів США, їх конфісковано в дохід держави.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux