Портал в режимі тестування та наповнення
Пишаюся тим, що я на бойових позиціях, – поліцейський Одещини Владислав Ткаченко
Опубліковано 11 лютого 2023 року о 09:05

Майор поліції Владислав Ткаченко – заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Одещини. Нині він боронить Україну в складі зведеного батальйону Національної поліції «ЦУНАМІ» і розказує про бойові будні підрозділу.

Про обов’язок перед Батьківщиною та згуртованість українців… 

– В країні війна, тому я думаю, що кожен повинен захищати свою державу. І ми дійсно показали, що є свідомою нацією, згуртувалися, допомагаємо, хто як може. Хтось взяв до рук автомат, хтось волонтерить, хтось піднімає бойовий дух народу творчістю – все, що можна. Кожен українець, кожна українка зараз – бійці.

Про натхнення, обереги, слова, які надають сил…

– Надихають рідні, які нас підтримують, переживають за нас. Кожного вечора, якщо є змога, телефонуємо їм, чуємо голоси діточок, дружин, батьків. Це дає той заряд енергії, який рухає вперед. Дають наснагу співаки, які до нас приїжджають з концертами. Зігріває наш прапор, який у кожного бійця є на плечі або бронежилеті. Бадьорять слова: «Ми просунулися вперед!».

Про завдання та перемоги…

– Наш підрозділ – поліцейський, але ми стаємо й до бою, займаємося розвідкою, добуванням інформації щодо противника, проводимо різні спецоперації, окрім звичних для нас правоохоронних функцій, займаємося всім, чим можемо допомогти ЗСУ та цивільному населенню. Кожен, як маленький механізм, групує велику машину, що рухається вперед. Декілька днів тому ми, мов діти, раділи результатам своєї роботи, що допомогло нашій артилерії нищити ворожу техніку, живу силу окупантів.

Про страхи…

Ми втомилися боятися, вже немає такого страху. Ні, звісно, страх – це нормальна річ для будь-якої людини, він тебе стримує від дурниць. Але, коли все систематично, впорядковано, сам організм налаштовується так, що погані думки відходять на задній план. Більше переймаємося роботою і людьми, які поряд.

Про побратимів…

Їхнє плече завжди поруч. Я думаю, що саме оця наша підтримка один одного, і населення є шаленою силою, на яку ворог не розраховував.

Про вдячність…

Дуже приємно, коли люди просто дякують за те, що ми робимо, виказують підтримку, приносячи їжу, надаючи житло. Я ж кажу, немає зараз тих, хто воює, і тих, хто не може воювати: всі, хто чим може, допомагають один одному. І дуже добре, що наше населення підтримує Збройні Сили України та інші збройні формування, які захищають державу. Це реально круто. Дякую.

Про плани…

План у нас один і прогноз один – за нами перемога! Це сто відсотків. Закінчимо війну і почнемо відбудовувати нашу країну.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux