Портал в режимі тестування та наповнення
Привласнили при закупівлі спецтехніки для очищення каналізації майже мільйон гривень: на Одещині правоохоронці викрили посадовців комунального підприємства у корупційних діях
Опубліковано 16 березня 2023 року о 11:00

Правопорушникам повідомили про підозру у розтраті державного майна. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна.

Під час слідства, яке проводили слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції за оперативним супроводом Управління Служби Безпеки України в Одеській області, було встановлено, що керівник комунального підприємства спільно з менеджером із закупівель у межах державної програми «Питна вода міста Білгорода-Дністровського на 2021-2023 роки» уклали із фізичною особою-підприємцем договір закупівлі спеціалізованої машини для гідродинамічної промивки та очистки каналізаційних колекторів у поєднанні з асенізаційною машиною за ціною 2 800 000 гривень.

При цьому посадовці навмисно придбали вживане обладнання 1997 року випуску, але завищили його вартість та занизили технічні вимоги і характеристики, хоча мали купувати автомобіль 2010 року виготовлення, а обладнання до нього взагалі нове.

Заощаджені кошти в розмірі майже мільйон гривень спільники привласнили собі.

«За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчинене у особливо великих розмірах. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а жінці – у вигляді домашнього арешту.  Їх обох відсторонено від займаних посад. Згідно з діючим законодавством підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Слідство триває», - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux