Портал в режимі тестування та наповнення
Привласнили державну нерухомість вартістю 1,5 млн гривень: поліцейські викрили у махінаціях жителя Одеси та його знайому з Подільська
Опубліковано 06 жовтня 2023 року о 10:00

Зловмисники у незаконний спосіб набули право власності на квартиру в Одесі, що належала місцевій територіальній громаді. Наразі на державну власність накладено арешт, а правопорушникам повідомлено про підозру у шахрайстві, пособництві у підробці офіційних документів та їх використанні. За скоєне обом загрожує позбавлення волі.

В ході досудового розслідування слідчі відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що квартира на час скоєння злочину знаходилася під захистом держави, адже її власники померли і не мали спадкоємців. Володіючи цією інформацією, 51-річний одесит, який у минулому підтримував стосунки з власниками нерухомого майна, вирішив ним заволодіти. Для реалізації свого злочинного плану він залучив 60-річну подільчанку, яка за 4000 доларів США погодилася за допомогою сфальсифікованих документів оформити на себе житло і віддати чоловіку. З допомогою сторонніх осіб жінку було забезпечено підробленими свідоцтвом на право власності, технічним паспортом та розпорядженням приватизації квартири, після чого її переоформили на чоловіка під виглядом купівлі-продажу. Ставши власником оселі, зловмисник почав здавати її в оренду.

Задокументували протиправну діяльність фігурантів слідчі Одеського районного управління поліції № 1 спільно із співробітниками Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ. В рамках розслідування кримінального провадження на нерухомість був накладений арешт.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси, повідомили правопорушникам про підозру, в залежності від скоєного, за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358; ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про пособництво у підробленні посвідчення чи іншого офіційного документа, які видаються установою та надають права, з метою їх використання; про придбання права на майно шляхом обману, тобто шахрайство, в особливо великих розмірах, які вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також про використання завідомо підробленого документа. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. Нині поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаного злочину. Слідство триває», - повідомила начальниця відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко.

Одеське районне управління поліціі № 1 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux