Портал в режимі тестування та наповнення
Привіз додому із зони бойових дій різний арсенал: правоохоронці викрили жителя Білгород-Дністровського району у незаконних оборудках із бойовими припасами та зброєю
Опубліковано 25 червня 2024 року о 14:35

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Викрили чоловіка слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Зі слідчими територіального підрозділу поліції та фахівцями управління вибухотехнічної служби обласної поліції за місцем мешкання 36-річного жителя Татарбунарської територіальної громади був проведений санкціонований обшук, в ході якого у житловій кімнаті приватного будинку правоохоронці виявили три корпуси осколкових гранат різної модифікації з запалами до них, предмет, схожий на обріз рушниці, патрон до нього та штик-ніж. За попереднім висновком вибухотехніків, при конструктивному поєднанні між собою корпуси з запалами утворюють ручні осколкові гранати, що належать до бойових припасів.

Усе вилучене слідчі скерували на експертизу.

Чоловік пояснив: небезпечні предмети знайшов під час перебування на Донеччині.

«Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону наразі ми повідомили фігуранту про підозру у придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за  частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. За результатами експертних досліджень буде вирішуватись питання щодо остаточної кваліфікації дій чоловіка. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Наполегливо просимо дотримуватися чинного законодавства.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux