Портал в режимі тестування та наповнення
Пригрозили чоловіку зброєю та заволоділи сейфом з грошима і цінним майном: в Одесі поліцейські оперативно викрили групу осіб, які скоїли озброєний напад на охоронця автомийки
Опубліковано 22 червня 2023 року о 14:40

Правоохоронці затримали нападників, якими виявилися жителі Одеси 27-ми років, щойно ті вибігли з території підприємства. Правопорушникам загрожує до 15-ти років ув’язнення із конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що чоловіки, змовившись, ретельно підготувалися до скоєння майнового злочину. Забезпечили себе зброєю, монтировкою та ключами і подались до автомийки. Підібравши до вхідних дверей ключ, вони проникли до одного зі службових приміщень підприємства, пригрозили охоронцеві пістолетом, виламали монтировкою закріплений до столу сейф, у якому знаходилися дві тисячі гривень, дві ювелірні прикраси, телефон та документи, і пішли з усім цим геть.

Втім далеко втекти у зловмисників не було шансу, бо неподалік знаходилися оперативники управління міграційної поліції Одещини разом зі слідчими Одеського районного управління поліції № 1 та спецпризначенцями «КОРД». Правоохоронці затримали правопорушників за кілька кроків від автомийки.

У них поліцейські вилучили здобуте злочинним шляхом майно, монтировку та два пістолети, походження яких будуть встановлювати в рамках призначених експертиз.

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Йдеться про напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із проникненням у приміщення та погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Підозрюваних поліцейські помістили до ізолятора тимчасового тримання і нині клопочуть щодо застосування відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Слідство триває. Чоловіків перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів, скоєних в Одесі.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux