Портал в режимі тестування та наповнення
Придбав фіктивні документи про непридатність до військової служби та намагався покинути країну: поліцейські повідомили про підозру одеситу
Опубліковано 28 березня 2024 року о 14:15

«Озброївшись» підробленими тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою ВЛК, чоловік автобусом сполученням «Одеса-Кишинів» хотів виїхати з країни. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Викрили правопорушника під час проходження паспортного контролю на пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Працівники Державної прикордонної служби виявили ознаки підробки у наданих громадянином для перевірки документах та викликали на місце слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

Поліцейські вилучили сумнівні документи та скерували їх на експертизу, яка підтвердила їх підробку.   

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що військовозобов’язаний  чоловік, не маючи законних підстав виїхати з країни, замовив підроблені документи у невстановленої наразі особи через один із популярних застосунків в Інтернеті. Фігурант надіслав свої особисті данні і перерахував на картковий рахунок 8,5 тис. доларів США та через деякий час отримав своє «замовлення». 

«Під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 332-2, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Мова йде про закінчений замах на перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави в пунктах пропуску через державний кордон України за документами, що містять недостовірні відомості, пособництво у підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, які видаються установою, яка має право видавати такі документи, і які надають права та звільняють від обов'язків, з метою використання його іншою особою та використання завідомо підробленого документа. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває», - прокоментувала слідча Одеського районного управління поліції № 2 Діана Войтова .

Особу, яка виготовила фіктивні документи, правоохоронці встановлюватимуть в ході слідства.

Одеське районне управління поліції №2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux