Портал в режимі тестування та наповнення
Протягом п’яти днів на дорогах Березівщини поліцейські викрили сімох нетверезих водіїв
Опубліковано 09 листопада 2023 року о 09:30

Транспортні засоби правоохоронці помістили на арештмайданчик, а складені адміністративні матеріали скерували до суду. Водіям загрожує щонайменше 17 тисяч гривень штрафу. 

Співробітники реагування патрульної поліції Березівського районного відділу поліції під час патрулювання виявили сімох мешканців району, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Перевірка на алкотестері показала наявність в організмі чотирьох керманичів від 0,55 до 3,25 проміле алкоголю. А троє водіїв, попри те, що мали зовнішні ознаки сп’яніння, відмовилися від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на його встановлення. 

Відносно шістьох автомобілістів, які вперше скоїли правопорушення, поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з її санкцією, водіям загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Крім цього, додатково відносно чотирьох із цих чоловіків правоохоронці склали матеріали за низку інших скоєних адміністративних правопорушень, зокрема за керування транспортними засобами без водійського посвідчення, якого вони не мали при собі (ч. 1 ст. 126 КУпАП), керування ТЗ з технічними несправностями (ч. 1 ст. 121 КУпАП) та невиконання вимоги поліцейського про зупинку (ч. 1 ст. 122-2 КУпАП).

Відносно ще одного водія, який керував мопедом, поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 130 КУпАП, адже протягом року його вже притягували до відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння, засудили до сплати 17 тис. гривень штрафу та на рік позбавили водійського посвідчення. Цього разу чоловіку загрожує штраф у розмірі 34 тис. гривень з позбавленням права керувати ТЗ строком на три роки. Окрім цього, правоохоронці винесли відносно мотоцикліста постанову за керування мототранспортом особою, позбавленою права керувати транспортними засобами (ч. 5 ст. 126 КУпАП).

«Поліцейські постійно проводять профілактичні відпрацювання на дорогах, спрямовані на попередження та виявлення порушень правил дорожнього руху.  Вкотре закликаємо громадян бути свідомими, не порушувати норм чинного законодавства та не наражати себе й оточення на небезпеку», - зазначив начальник сектору реагування патрульної поліції Березівського районного відділу поліції Віктор Корнєєв.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux