Портал в режимі тестування та наповнення
Проєкт «Клас безпеки» на Одещині стрімко набирає обертів
Опубліковано 25 березня 2023 року о 14:30

Одразу у чотирьох закладах освіти відкрили спеціалізовані приміщення для навчання школярів - у Подільській загальноосвітній школі № 1, Ананьївському ліцеї № 1, а також Северинівському та Іванівському ліцеях.

У цих класах дітей навчатимуть правилам безпеки життєдіяльності, пожежної, мінної, особистої безпеки, правилам дорожнього руху, здоровому способу життя, домедичній допомозі в умовах надзвичайних ситуацій тощо. 

У Березівському районі під час відкриття класів безпеки ювенальні поліцейські разом з рятувальниками провели перший урок з учнями молодших класів. З дітками обговорили правила поведінки на вулиці та на дорозі. Для закріплення знань інспектори пограли з малечею у рухливі ігри, розмалювали ілюстрації, відгадали тематичні загадки.

У Подільському районі співробітники Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій разом із вихователем з безпеки в освітньому середовищі пройшлися з учнями по зонованих куточках новостворених безпекових класів. Школярів ознайомили з інформацією про мінну та протипожежну небезпеку, домедичну допомогу, продемонстрували  стенди з порадами для юних пішоходів та водіїв двоколісних транспортних засобів, а також роздали тематичні розмальовки, комікси, пам’ятки та світловідбиваючі флікери.

Свій перший урок у цих класах представники спецспецслужб і вихователь з безпеки присвятили правилам відпочинку в період шкільних канікул.

Хороша погода спонукає дітей проводити більше часу на свіжому повітрі, тож ювенальні поліцейські нагадали хлопчикам та дівчаткам, що гуляти краще у спеціально обладнаних зонах відпочинку, які зараз є навіть у невеликих селах, триматися подалі від автошляхів, мостів, залізниці, стратегічних об'єктів, уникати лісових масивів, адже зараз там дуже небезпечно – під листям та в траві можуть бути осколки ракет і снарядів. Рятувальники розповіли дітлахам алгоритм дій у разі виявлення підозрілих предметів чи виникнення пожежі, а вихователь з безпеки в освітньому середовищі закликав юнаків та дівчат поводитися в громадських місцях культурно: під час спілкування не вживати лайливих та образливих висловів, не смітити, не палити, не вживати алкогольні напої, адже така поведінка не тільки погано характеризує їх, а ще є порушенням чинного законодавства.

Після офіційних занять школярі та дорослі перейшли до неформального спілкування: на території шкільного двору гості розповідали підліткам про особливості своєї служби, знайомили зі спецтехнікою та спецзасобами. Діти наввипередки приміряли амуніцію поліцейських та рятувальників, розглядали вміст криміналістичних валіз, фотографувалися з педагогами, гостями, друзями, за кермом спецавтомобіля та на його тлі. Беззаперечним лідером симпатій стала «пташка», роботу якої продемонстрували школярам подільські криміналісти та розповіли, у яких випадках використовують квадрокоптер у службовій діяльності.

Захід переріс у дружнє спілкування, діти та педагоги були вдячні гостям, а ті, у свою чергу, побажали юним друзям приємних канікул та нагадали, що у надзвичайних ситуаціях необхідно дзвонити за номерами «101» та «102».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux