Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині в школах проходять уроки безпеки з поліцейськими
Опубліковано 10 вересня 2022 року о 12:45

Наживо та дистанційно діти повторюють з правоохоронцями правила безпечної поведінки на вулиці, в стінах учбового закладу, в побуті, вивчають алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, під час оповіщення про повітряну небезпеку, замінування, пожежу тощо.

У Южненській об’єднаній територіальній громаді у навчальних закладах лекції проводили інспекторка ювенальної превенції Вікторія Седько та поліцейський офіцер громади Сергій Лис.



«У школі в усьому слухайтеся вчителів. Якщо треба пройти до укриття, не бешкетуйте та не штовхайтеся. Тримайте всі свої речі поряд, подбайте по те, щоб з собою завжди була вода та щось смачненьке. А от незнайомі речі, навпаки, – не чіпайте, вони можуть бути небезпечними. Помітивши підозрілий предмет, повідомте вчителю чи іншим дорослим, які є поряд», - так повчали поліцейські учнів молодших класів. 



У Чорноморській ОТГ ювенальна поліцейська Карина Статник під час уроків детально розібрала з дітьми тему булінгу. 

«Якщо вас штовхають, обзивають, шантажують, над вами образливо жартують, у вас відбирають речі, псують їх – це все прояви булінгу. У такому випадку ви обов’язково повинні сказати кривдникам, що не терпітимете образ, і повідомити вчителям, батькам або ж нам, поліцейським. За булінг, згідно зі статтею 173-4 КУпАП, передбачене покарання у вигляді штрафу, громадських чи виправних робіт», - пояснила дітям ювеналка. 



У Біляївській громаді ювенальна поліцейська Крістіна Гончарук-Подгурська нагадала підліткам про правила дорожнього руху і відповідальність за керування мопедами та мотоциклами без водійського посвідчення. 

«Заборонене керування мототранспортом дітям, яким не виповнилося 16 років і які не пройшли відповідне навчання й не отримали посвідчення водія. Це не лише порушення законодавства, а й небезпека як для самого водія, так і для  інших учасників дорожнього руху», - наголосила лейтенантка поліції.

Діти – наше майбутнє, і ми дбаємо про те, щоб їхнє дитинство було безпечним, а вони виросли достойними громадянами своєї держави.


Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux