Портал в режимі тестування та наповнення
Продовжуємо ділитися з дітьми знаннями про безпеку дорожнього руху
Опубліковано 17 травня 2024 року о 16:20

Поліцейські в рамках «Тижня безпеки дорожнього руху» провели пізнавальні заходи для юних жителів Подільського району.

Правоохоронці використовують різні способи донесення до дітей корисної інформації. Це і перегляд повчальних стрічок, тематичні ігри, вивчення дорожніх знаків, практичні заняття на вулицях населених пунктів.

Приміром, дільничний Подільського районного управління поліції Іван Монастирський у школі, яка розташована на його адміністративній дільниці, переглянув з учнями повчальну стрічку і  нагадав, як зробити шлях до школи безпечним: «У селі всі ходять по дорозі. Це неправильно. Пішоходи повинні йти по тротуарах, а якщо їх немає – по узбіччю автодороги назустріч транспорту. Пам’ятайте, що не можна перебігати проїзну частину перед транспортом, а в темну пору доби треба використовувати одяг зі світловідбиваючими елементами. З ними вас добре бачитимуть водії».

А от ювенальний поліцейський Ігор Рудик разом з інспектором сектору реагування патрульної поліції Анастасією Владикою проводили просвітницькі заходи в «класі безпеки» Кодимського ліцею № 2. Поліцейські зосередили увагу дітлахів на вивченні дорожніх знаків. Четвертокласники дізнались, які знаки забороняють рух, які надають перевагу, чому одні звуться інформаційними, а інші – попереджувальними. Під час зустрічі ліцеїсти продемонстрували гостям свої знання щодо перетину проїзної частини при наявності та відсутності пішохідного переходу.

Аналогічні заняття з учнями Савранського ліцею поліцейські групи реагування патрульної поліції Геннадій Жовтий та Ігор Тригубов, разом із ювенальною поліцейською Анною Кудрею та поліцейським офіцером громади Іваном Гловаком провели на пришкільній території, облаштованій дорожніми знаками та розміткою. Поліцейські закликали дітей бути уважними, на проїзній частині поводитися стримано.

«Нам приємно, що ви добре володієте теоретичними знаннями, проте закликаємо вас дотримуватись їх у реальному житті. Ще хочемо нагадати: якщо ви чуєте, що наближається рятувальний або поліцейський автомобіль, або карета швидкої допомоги з увімкненими звуковим сигналом та червоно-синіми проблисковими маячками, слід обов’язково пропустити спецтехніку, яка поспішає на допомогу людям», - закликала школярів Анна Кудря.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux