Портал в режимі тестування та наповнення
Представники Нацполіції на форумі зі стратегічного співробітництва в Гаазі провели низку міжнародних зустрічей
Опубліковано 01 лютого 2024 року о 18:30

Учасники обговорили розвиток двостороннього співробітництва між Україною та країнами-партнерами та створення спільних проєктів. Це важливий інструмент для посилення співпраці у сфері правопорядку та безпеки. 

У рамках форуму в м. Гаага (Нідерланди), Національну поліцію України на міжнародних зустрічах представляли заступник Голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов, начальник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко та т.в.о начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Володимир Шерстньов.

Андрій Нєбитов та заступник виконавчого Директора Європолу з оперативної роботи Жан-Філіпп Лекуф обговорили співпрацю та підтримку по пріоритетних напрямках протидії злочинам на наступні роки. Йшлося про шахрайства, економічні та фінансові злочини, незаконний обіг наркотиків, кібератаки, торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію дітей, контрабанду, незаконну міграцію, організовану майнову злочинність, екологічну злочинність, нелегальний обіг вогнепальної зброї.

Також українська делегація провела зустрічі з керівником відділу Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів про розширення (NEAR) Матьє Буске, Комісаром Національної поліції Фінляндії Сеппо Колехмайненом, директором CEPOL Марією Монтсеррат Мартін Лопес, заступником державного секретаря МВС Молдови Владиславом Кожухарі, з представниками поліції Польщі та керівником кримінальної поліції, заступником керівника поліції Румунії Віргілом Спірідону. Також відбулися робочі зустрічі з представниками FRONTEX.

Учасники обговорили розвиток двостороннього співробітництва між Україною та країнами-партнерами та створення спільних проектів за більш як десятьма напрямками. Це важливий інструмент для посилення співпраці у сфері правопорядку та безпеки.

Присутні обмінялись інформацією щодо методів і засобів боротьби зі злочинністю, досвідом у сфері кримінальних розслідувань, а також обговорили участь в спільних операціях з протидії транскордонній злочинності, торгівлі наркотиками, контрабанді. Крім того, розглянули технічну співпрацю для підвищення ефективності поліцейської роботи.

«Співпраця у пріоритетних напрямах протидії злочинам є важливим етапом для розвитку стратегії європейської безпеки. Ці зустрічі допомагають зміцнювати взаємодію між поліцейськими з різних країн, роблять можливим обмін кращими практиками та збільшують ефективність боротьби зі злочинністю на міжнародному рівні», - зазначив Андрій Нєбитов.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux