Портал в режимі тестування та наповнення
Правила дорожнього руху – це Закон, і його необхідно дотримуватися – Дмитро Слюта
Опубліковано 14 листопада 2023 року о 14:00

Друзі, ми починаємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП на наших дорогах. Майор поліції говоритиме про нововведення у законодавстві, чому зазвичай виникають автопригоди, яких помилок найчастіше припускаються водії та пішоходи, як убезпечити себе та дітей від травматизму.

Сьогодні йтиметься про статистику ДТП та смертності на дорогах, а також причини виникнення автопригод. Не будьте байдужими до цієї теми: вона стосується кожного із нас, адже усі ми є або водіями, або пішоходами.

– За 10 місяців поточного року слідчими поліції було зареєстровано 491 кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортних пригод. Із них – 108 зі смертельними наслідками. 52 провадження є щодо керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння, - розповідає Дмитро Слюта.

Також він зауважує, що причинами ДТП, як правило, є недотримання Правил дорожнього руху України, як водіями, так і пішоходами. Водії найчастіше перевищують швидкість, недотримуються дистанції, ігнорують заборонений сигнал світлофора, сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Пішоходи ж часто переходять дорогу у невідведених для цього місцях та не позначають себе у темний час доби одягом світлих кольорів, світловідбиваючими елементами, ліхтариками тощо.

Повертаючись до статистики, майор поліції зазначає: за 10 місяців 2023 року найбільша кількість ДТП сталася через перевищення безпечної швидкості руху – 444, порушення правил маневрування – 228, недодержання дистанції – 120, порушення правил проїзду перехресть – 120, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 96, керування транспортним засобом у нетверезому стані – 46.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі. Правила дорожнього руху – це Закон, і його необхідно дотримуватися.

У наступному відео начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області Дмитро Слюта говоритиме про дитячий травматизм на дорогах регіону – причини, відповідальність батьків, необхідність дитячих крісел.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux