Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці закликають: захистіть себе і повідомте про домашнє насильство в поліцію
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 13:00

Цих правопорушень, на жаль, нині чимало. За чотири тижні лише у Білгород-Дністровському районі поліцейські склали 67 протоколів відносно 55 домашніх кривдників. І всі вони понесуть адміністративну відповідальність.

Правопорушники – чоловіки та жінки віком від 23 до 72 років. Вони  ображали своїх дружин, чоловіків, дітей, батьків, літніх родичів нецензурною лайкою, погрозами фізичною розправою, вдавалися до побиття, трощили майно, відбирали гроші, телефони та інші речі, виганяли з дому.

До прикладу, 49-річний житель Татарбунарської ОТГ п’яним кидався у бійку до літньої матері та тягав її за волосся, коли вона дорікнула синові, що він зловживає алкогольними напоями і витрачає на них усі гроші. 52-річний житель Маразліївської ОТГ вдарив палицею неповнолітню доньку, бо вона не поралась по господарству. 40-річний житель Шабівської громади лаявся на бабусю та погрожував вдарити, бо вона не давала йому гроші на горілку. А от 49-річного жителя Маразліївської ОТГ протягом дня правоохоронці двічі вгамовували, коли він у стані сп’яніння приходив додому до колишньої співмешканки з’ясувати матеріальні непорозуміння, розбив вікна, двері та погрожував підпалити будинок.

«Відносно правопорушників поліцейські склали протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення і скерували їх до суду. Крім цього, оцінивши ризики для потерпілих, поліцейські винесли термінові заборонні приписи відносно більшості кривдників, аби попередити можливі тяжкі наслідки. Особам, які скоїли правопорушення вперше, загрожує штраф від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до 10 діб, а тим, хто скоїв правопорушення вдруге протягом року, – штраф від 340 до 680 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські наголошують: про кожен випадок домашнього насильства необхідно повідомляти в поліцію та усіма законними способами захищати себе і дітей.

А якщо ви стали жертвою домашніх кривдників, не зволікайте, а одразу звертайтесь на спецлінію «102» або до територіального підрозділу поліції за місцем мешкання. 

Отримати необхідну консультацію можна також, звернувшись за номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux