Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці забезпечують дотримання водіями вантажівок обмеження на рух з 10 години ранку до 18 години вечора – поліція Одещини
Опубліковано 12 липня 2023 року о 12:15

Нагадаємо: на трасах М-15 Одеса-Рені, М-05 Київ-Одеса та М-14 Одеса-Мелітополь у межах Одеської області діють літні часові обмеження на пересування вантажного транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн.

– Їх дотримання водіями забезпечують співробітники Головного управління Національної поліції в Одеській області та Управління патрульної поліції в Одеській області. Безпосередньо на 309 кілометрі траси Київ-Одеса та 38, 115 й 193 кілометрах траси Одеса-Рені зосереджені чотири  групи реагування патрульної поліції Головного управління.  Для водіїв на цих ділянках встановлені відповідні заборонні та інформаційні дорожні знаки, а також забезпечені місця для розташування транспортних засобів на період дії часових обмежень, - розповів заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко.

Також майор поліції зазначив, що порушення встановлених часових обмежень для руху вантажних транспортних засобів, тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

– Заборона не стосується транспорту спеціалізованого призначення та такого, що здійснює перевезення небезпечного, швидкопсувного вантажу, людей, живих тварин і птиці,  вантажу для запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, для потреб військових, оборони, товарів подвійного призначення, гуманітарної допомоги. Також дозволяється пересування транспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення вантажів, за умови, що водії мають заброньовані місця у черзі очікування для перетину державного кордону України для автомобільного сполучення засобами електронної системи, тобто «єЧерзі» за два дні до черги очікування на найближчий час. Підприємствам, що займаються перевезенням зернових, олійних та пально-мастильних вантажів, дозволено пересуватися у комендантську годину за спеціальними перепустками, які видають в Одеській обласній державній (військовій) адміністрації, - зауважив поліцейський.

Просимо водіїв з розумінням поставитися до тимчасових обмежень та роботи правоохоронних органів і неухильно дотримуватися встановлених правил. Вкотре наголошуємо, що це вимушений захід для збереження автомобільних доріг на Одещині від передчасних руйнувань і деформацій та сприяння обороні й безпеці.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux