Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці викрили жителя Роздільнянського району в організації незаконного переправлення ухилянта через держкордон України
Опубліковано 12 квітня 2024 року о 12:30

Крім того, порушник пропонував прикордоннику неправомірну вигоду. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

45-річний громадянин Молодови, який має посвідку на постійне проживання в Україні, запропонував охоронцю кордону 2200 доларів за надання можливості його 41-річному військовозобов’язаному знайомому безперешкодно виїхати з України на територію сусідньої держави через пункт пропуску «Старокозаче-Тудора». Втім, про таку пропозицію прикордонник одразу повідомив своєму керівнику, і були вжиті заходи щодо документування протиправних дій чоловіка.

Оперативники Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону спільно зі слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції й співробітниками Служби безпеки України затримали зловмисника безпосередньо після передачі прикордоннику грошей на пункті пропуску.

Правоохоронці з’ясували, що за свої «послуги» у сприянні втечі сам порушник також отримав від ухилянта винагороду в сумі 500 доларів.

Поліцейські вилучили усі кошти, а фігуранта затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

«Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ми повідомили правопорушнику про підозру за ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про  організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, сприяння їх вчиненню наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів, а також пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища. Максимальне покарання за ці злочини – позбавлення волі до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд на час слідства обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Білгород-Дністровський  районний  відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux