Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці відправили на лаву підсудних колишнього посадовця одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за службову недбалість
Опубліковано 29 березня 2023 року о 15:20

Своїми діями чиновник призвів до переплати 4,4 мільйонів гривень при закупівлі медичного обладнання.

В ході досудового розслідування кримінального провадження,  розпочатого за  матеріалами та за оперативного супроводу співробітників управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Одеській області, слідчими відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 було встановлено, що виконуючий обов’язки керівника медзакладу, в межах програми «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я медичним обладнанням з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», в порушення процедури закупівлі уклав  договір про закупівлю 11 апаратів ультразвукової діагностики вартістю 1,9 мільйонів гривень за одиницю на загальну суму 20,9 млн грн. 

При цьому посадовець не вжив заходів щодо перевірки середньої ринкової вартості медобладнання, яка на момент укладення угоди складала 1,5 мільйони гривень за один апарат, і не підшукав економічно-вигідніший варіант закупівлі.

Уклавши договір з підприємством за цінами, які значно перевищували ринкові, переплата на закупівлі склала 4,4 млн грн.  

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, а саме в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. 

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. 

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Також зазначимо, що відносно обвинуваченого в суді вже розглядаються матеріали провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України щодо розтрати понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux