Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці скерували до суду обвинувачення двом посадовцям у шахрайстві з земельною ділянкою на узбережжі Одеси
Опубліковано 16 лютого 2022 року о 11:45

Правопорушники - державний кадастровий реєстратор та інженер-землевпорядник - обвинувачуються у підробці офіційних документів, несанкціонованій зміні інформації в автоматизованих системах та пособництві в придбанні шляхом обману права на землі, що були здані територіальною громадою в оренду під тенісні корти й споруди для їхнього обслуговування.

Доведено, що вказані громадяни допомогли особам, матеріали досудового розслідування відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, злочинним шляхом змінити цільове призначення розташованих у ландшафтно-рекреаційній та водоохоронній зонах земель, призначених для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту, з метою її незаконної забудови багатоквартирними будинками для отримання прибутку від подальшого продажу квартир.

В обхід земельних аукціонів та сесійних рішень спільники внесли зміни у відповідну державну документацію, в тому числі державний земельний кадастр, дозволивши незаконному знищенню тенісних кортів і зведенню будівель ринкової інфраструктури.

За результатами слідства співробітники відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Одеській області під керівництвом обласної прокуратури оголосили фігурантам підозри одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.  Державному кадастровому реєстратору - в несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах і зберігається на носіях такої інформації (ч.3 ст.362 ККУ), та пособництві у придбанні шляхом обману права на майно, вчиненому за попередньою змовою в особливо великих розмірах (ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 ККУ). Інженеру-землевпоряднику - в складанні завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують факти, що мають юридичне значення, вчиненому за попередньою змовою (ч.3 ст.358 ККУ) та пособництві у придбанні шляхом обману права на майно, вчиненому за попередньою змовою в особливо великих розмірах (ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 ККУ). Матеріали справи скеровані до суду. За скоєне обвинуваченим загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux