Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці продовжують опікуватися безпекою юних жителів Одещини в умовах воєнного стану
Опубліковано 19 вересня 2024 року о 16:00

Знання з правил безпеки життєдіяльності від поліцейських та рятувальників отримали учні навчальних закладів Одеси та Білгород-Дністровського району.

Відвідуючи заклади освіти, правоохоронці говорили з дітьми про мінну безпеку. Школярі розфарбовували тематичні розмальовки, розгадували загадки, за допомогою карток-порівнянь вчилися розпізнавати вибухові пристрої, переглянули відеопрезентацію та дізналися, як уберегтися від гранат чи мін та що робити у разі їх виявлення. Поліцейські закликали дітей не брати до рук небезпечні та підозрілі речі, а повідомляти про них дорослим чи телефонувати на спецлінії поліції та рятувальників за номерами «102» та «101».

Нагадали поліцейські учням і правила дорожнього руху. За допомогою макетів школярі вивчили дорожні знаки та засвоїли, як правильно переходити проїзджу частину. Поліцейські вчергове проговорили, що слід рухатися виключно по пішохідному переходу, на зелений сигнал світлофора, впевнившись у відсутності транспорту, що наближається, або ж що водії помітили пішоходів, почали гальмувати і пропускати їх. Крім того, обговорили правила їзди на велосипедах та самокатах, закликали у темну пору доби користуватися світловідбивачами чи ліхтариками.

Продовжуючи тему безпеки життєдіяльності, правоохоронці оголосили учбову повітряну тривогу. Під умовний сигнал діти швидко взяли необхідні речі, зібрались у групи і пішли в укриття. Малеча слухала настанови дорослих, але правоохоронці переконалися, що вона добре знає алгоритм дій при евакуації.

«Під час перебування у школі безумовно необхідно слухатися вчителів. На партах у вас мають бути тільки необхідні для уроку речі, а зайве треба прибирати до рюкзаків, аби не гаяти час на збори під час сповіщення сигналу «Повітряна тривога». Прямуючи до укриття, слід поводитися спокійно і не штовхатися. А якщо вас застала повітряна тривога на вулиці, йдіть до найближчого безпечного місця. У приміщенні, де відсутнє укриття, дотримуйтесь правила «двох стін». Обов’язково проінформуйте батьків про ваше місцезнаходження та перебувайте там до відбою», - давали школярам настанови поліцейські.

В укриттях правоохоронці розповіли дітям, як користуватися вогнегасниками. Хлопці та дівчата отримали інформаційні пам’ятки, а коли «тривога» закінчилась, їм надали можливість приміряти спорядження своїх гостей та посиділи у службовому транспорті.

Під час таких тематичних зустрічей правоохоронці навчають дітей усіх правил безпеки, аби у разі виникнення будь-якої екстремальної ситуації вони знали, як правильно поводитись і тим самим зберегли своє життя та здоров’я.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами ОРУП № 1 та Білгород-Дністровського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux