Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці Одещини викрили групу осіб, яка привласнила майже чотири мільйони гривень на будівництві амбулаторій сімейної медицини
Опубліковано 10 квітня 2023 року о 11:00

За розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили 36-річного організатора злочинної схеми та трьох його спільників віком від 28-ми до 58-ми років, серед яких колишній посадовець одного з управлінь Одеської обласної державної адміністрації.

З метою заволодіння бюджетними коштами, призначеними для будівництва чотирьох амбулаторій сімейної медицини на території Ізмаїльського району, організатор злочинної схеми задіяв підприємство, фактичним власником якого він був, з яким надалі і було укладено договори на закупівлю робіт. 

Після отримання коштів для проведення будівельно-монтажних робіт, частина їх була використана для виконання взятих на себе зобов’язань, а інша – зловмисниками привласнена. 

Надалі, для підтвердження виконаних робіт, до ООДА було надано документацію із внесеними до неї неправдивими відомостями, в якій на понад 3,8 мільйони гривень були завищені вартість та обсяги виконаних будівельних робіт.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, трьом фігурантам, які займали ключові ролі в злочинній схемі, слідчі повідомили про підозру в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) та організації складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ). Директору будівельного підприємства, який за винагороду підписував необхідну документацію, повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ) та у складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ).

Всі підозрювані взяті під варту, а на майно, здобуте злочинним шляхом, накладено арешт.

В рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюватимуть інших осіб, причетних до злочину. 

Досудове розслідування триває.

Заходи проводять слідчі слідчого управління ГУНП Одещини за оперативним супроводом Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одещини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux