Портал в режимі тестування та наповнення
Позбавили водійських прав та стягнули штраф: трьох жителів Березівського району притягнуто до відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння
Опубліковано 25 липня 2023 року о 09:15

Викрили правопорушників співробітники сектору реагування патрульної поліції районного відділу поліції під час патрулювання території обслуговування. Один із водіїв вже притягувався до адміністративної відповідальності за аналогічне правопорушення, але належних висновків для себе не зробив. 

Відносно чоловіків поліцейські склали адміністративні матеріали за частинами 1 та 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння, у тому числі повторно протягом року), а транспортні засоби вилучили та помістили на арештмайданчик.

Крім того, відносно громадянина, який повторно за рік сів за кермо у нетверезому стані та був позбавлений права керування транспортними засобами, а цього разу намагався уникнути відповідальності шляхом невиконання законної вимоги поліцейських щодо зупинки, правоохоронці додатково склали адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) та ч. 1 ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За ч. 4 ст. 126 КУпАП поліцейські винесли постанову щодо стягнення з правопорушника штрафу розміром 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20400 гривень. Всі інші матеріали вони скерували до суду. 

Розглянувши їх, суд постановив стягнути з двох чоловіків, які притягуються до відповідальності вперше, штраф розміром 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, та позбавити їх права керувати транспортними засобами строком на один рік. А відносно чоловіка, який раніше притягувався до відповідальності, суд ухвалив рішення про покарання у вигляді штрафу розміром 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить  34000 гривень, та позбавлення його права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Правоохоронці закликають громадян не сідати за кермо у нетверезому стані. Якщо ви вжили алкогольні напої, задля особистої безпеки та безпеки оточення краще скористатися послугою тверезого водія або таксі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux