Портал в режимі тестування та наповнення
Посилити безпеку дітей в навчальних закладах Одещини - завдання спільних ініціатив правоохоронців та освітян
Опубліковано 03 лютого 2022 року о 18:13

Про це говорили сьогодні за «круглим столом» представники Головного управління Національної поліції в Одеській області, Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та Одеського державного університету внутрішніх справ.

Очільник поліції регіону Микола Семенишин наголосив присутнім, що безпека дітей – однин із пріоритетів у роботі відомств, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ. Для її реалізації були започатковані низка проєктів, зокрема, «Безпечна школа» і «Вихователь безпеки», кожен з яких передбачає тісну взаємодію правоохоронних органів та органів управління освіти.

Ініціатива під назвою «Безпечна школа» вже запущена і вдало працює, вирішуючи проблеми, з якими стикаються учні, вчителі та батьки. Посильну допомогу в цьому надають встановлені відповідно до умов проєкту системи відеоспостереження в навчальному середовищі.

На черзі пілотний проєкт «Вихователь безпеки». «Він передбачає впровадження в закладах середньої та професійно-технічної освіти вихователів, що запобігатимуть, виявлятимуть, припинятимуть й усуватимуть негативні явища та їх шкідливі наслідки на території закладу освіти й прилеглій до нього території і будуть свого роду комунікаторами між органами місцевого самоврядування, Національною поліцією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій з питань безпеки учнів. Таких вихователів навчатимуть у Національній академії внутрішніх справ, а утримуватимуть їх громади, які, власне, і вирішать, потрібні такі спеціалісти в їхніх навчальних закладах, чи ні», - пояснила старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Лазарчук.

Вже під час наради працівники Департаменту освіти і науки проінформували голів ОТГ про таку ініціативу, і деякі з них одразу виявили бажання взяти участь у проєкті.

Багато говорили поліцейські та освітяни про стратегію спільних дій, націлених на патріотичне виховання дітей, профілактику правопорушень серед юного покоління, забезпечення йому безпечного та щасливого дитинства, піднімали проблемні питання, які треба змінювати, напрацьовували спільні ідеї, які втілюватимуть у подальшому в життя. Тож далі буде.

Відділ комунікації поліції Одеської області       


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux