Портал в режимі тестування та наповнення
Посягнули на чужі велосипеди та спорядження для риболовлі: в Одесі поліцейські викрили у скоєнні майнових злочинів двох чоловіків
Опубліковано 17 листопада 2023 року о 12:00

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. За скоєне їм загрожує позбавлення волі. 

Один фігурант, вже судимий за крадіжки, викрав на вулицях Київського району п’ять велосипедів, які містяни залишили без нагляду біля під’їздів будинків та магазинів, сподіваючись на те, що серед дня їх ніхто не наважиться забрати. Увесь транспорт загальною вартістю 35,5 тис. гривень зловмисник зберігав у себе вдома в іншій частині міста та планував продати. В результаті вжитих поліцейськими відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 слідчо-оперативних заходів особу зловмисника було встановлено, а викрадене майно вилучено.  

Другий фігурант теж потрапляв у поле зору правоохоронців – наразі у суді на розгляді знаходяться обвинувальні акти відносно нього за крадіжки. Зловмисник обікрав автомобіль «Toyota», запаркований на вулиці Єврейській. Скориставшись незачиненими дверима, він проник у салон і викрав сумку для рибальських аксесуарів, а потім за допомогою заготовленої викрутки зламав замок аеробоксу на даху транспортного засобу, звідки викрав спальний мішок, посуд, спецкостюм, десять вудочок та інші предмети для риболовлі. Співробітники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 розшукали викрадене майно вартістю понад 88 тис. грн.,  яке правопорушник встиг продати, та вже повернули потерпілому.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської та Київської окружних прокуратур міста Одеси повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно в умовах воєнного стану, зокрема з проникненням у сховище. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та караються позбавленням волі від п’яти до восьми років.

Щоб не потрапити у подібні ситуації, закликаємо дотримуватися деяких правил: зачиняйте вікна та дверцята транспортних засобів, навіть якщо знаходитеся неподалік або йдете ненадовго, а також пристібайте велосипеди протиугінними тросами. Будьте обачнішими і не давайте можливості зловмисникам зазіхнути на ваше майно.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux