Портал в режимі тестування та наповнення
Попередити прояви домашнього насильства та запобігти нещасним випадкам: поліцейські відвідують сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах
Опубліковано 28 лютого 2024 року о 16:30

Під час профілактичних візитів правоохоронці звертають увагу, чи створили дорослі належні умови для проживання, навчання та розвитку молодших членів родини. Чи достатньо уваги вони їм приділяють, як поводяться з ними і між собою. Заходи проводять спільно з представниками соціальних служб і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Не менше, ніж матеріальні питання, нас цікавить клімат в родині, стосунки між батьками і дітьми, чи не стають останні свідками з’ясування відносин дорослих між собою. Ці фактори суттєво впливають на поведінку та вчинки дітей, їхнє ставлення до однолітків, людей поважного віку, тварин тощо», - розповідає ювенальна поліцейська Подільського районного управління поліції Ольга Чебан.

Поліцейські та працівники соціальних служб під час бесід застерігають батьків і опікунів від халатного ставлення до виконання обов’язків щодо виховання дітей. Якщо ж дорослі ігнорують ці вимоги, поліцейські вдаються до більш суворих заходів – складають адміністративні матеріали за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. Зауважимо, що якщо людина вперше притягується до адміністративної відповідальності, суд може накласти на неї покарання у вигляді попередження або стягнення штрафу від 850 до 1700 грн. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 5100 грн. 

Під час рейдів поліцейські та фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять з дорослими інструктажі з заходів безпеки при використанні пічного опалення, закликають батьків ховати від малюків легкозаймисті матеріали, сірники та запальнички, закривати колодязі, вигрібні ями, навчати дітей правилам поводження з електроприладами.

«Не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їхнє місцезнаходження, цікавтеся, з ким і як вони проводять вільний час, не ігноруйте їхні проблеми. Пам'ятайте, що діти копіюють вашу модель поведінки в сім'ї», – радять батькам ювенальні поліцейські Ірина Анін та Анна Кудря.

Подільське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux