Портал в режимі тестування та наповнення
Понад 160 тис. гривень переплат з державного бюджету на ремонті бомбосховища одеського видавництва
Опубліковано 02 листопада 2023 року о 12:00

Унаслідок халатності інженера одного приватного підприємства, директор іншого заволодів бюджетними коштами. Обом фігурантам поліцейські повідомили про підозру.   

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури встановили, що інженер приватного підприємства, що здійснює діяльність у сфері архітектурно-проектних робіт з обслуговування будівництва та капітального ремонту споруд, інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах, за договором, укладеним з Управлінням обласної ради з майнових відносин, повинен був здійснювати технічний нагляд за капітальним ремонтом захисної споруди цивільного захисту видавництва «Чорномор’я». Однак, він неналежно виконав свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них. Отримавши документацію, в якій підрядник вказав види та вартість робіт, які фактично ним не проводились, та витрати на матеріали, які фактично ним не використовувались, завищені на суму більше 160 000 гривень, фігурант підписав їх, не перевіривши.

Це призвело до необґрунтованого перерахування фірмі-підряднику та вибуття з власності держави вказаної частини коштів за будівельні роботи, які фактично не виконувались, і будівельні матеріали, вироби та конструкції, які фактично не використовувались і не встановлювались.

«Слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили інженеру технічного нагляду підприємства, який повинен був здійснювати нагляд за ремонтом, про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди громадським інтересам. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України і карається штрафом від 34 до 68 тис. гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Директору ж фірми-підрядника повідомили про підозру у видачі завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до них завідомо неправдивих відомостей за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України та у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за ч. 4 ст. 191 того ж кодексу. Максимальне покарання за ці злочини - вісім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - зазначив старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Дмитро Вікторов.

Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux