Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція розпочала кримінальне провадження відносно жінки, яка намагалась повісити російський триколор на Європейській площі в Одесі
Опубліковано 08 жовтня 2024 року о 15:40

Дії громадянки кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників. Їй  загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що інцидент стався вчора, 7 жовтня, близько 23-ї години. Очевидці повідомили до поліції, що невідома намагалася повісити прапор рф на постамент і висловлювалась у підтримку ворожої країни.

Особу правопорушниці поліцейські встановили, а ворожий триколор вилучили та долучили до матеріалів провадження в якості речового доказу.

43-річна жителька Одеси вже потрапляла в поле зору правоохоронців за крадіжку, дрібне хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадському місці. Нині з жінкою працюють слідчі територіального підрозділу поліції та співробітники Управління СБУ в Одеській області. 

У рамках провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, будуть проведені необхідні експертизи та вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників, а також обрання запобіжного заходу.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Правопорушниці загрожує три роки позбавлення волі. 

Нагадаємо: Національною поліцією створено телеграм-бот «Народний месник», що дозволяє оперативно передати до поліції інформацію щодо підозрілих осіб, які можуть бути причетні до співпраці з окупантами, підготовки диверсій, допомоги пересуванню сил ворога та інших воєнних злочинів рф. 

Чат-бот «Народний месник» є спільною розробкою Департаментів кіберполіції та карного розшуку Нацполіції. Його мета – запобігання ворожим діям і фіксація воєнних злочинів росіян.

Сервіс має простий, інтуїтивний інтерфейс, а всі персональні дані користувачів захищені. Приєднатись до офіційного телеграм-бота Нацполіції можна за посиланням:

https://secure-web.cisco.com/1YA78wrx9-424niiRzWJYqpRxeZ1w_D-HS9iMsERUh8q2rRwQnScbqrNwYPEHI1COtEz-SKWkEc7jdeJ8ECoKXo5ESUNrts-_qjJo7IADlRtr4d75rk7Gv5UBdgZb46R0LzsSVvxAO-Z1BMFzgaqcOjS10d6HNZUzw2SUEeXBDLeW8WN_tP0iLiBC4J0awUVfyG4o5TzZl5juzVaLrpeMWrp1wS-WcS-wFJfvNlsC03O6a_7fQHMPQDtG35VHa6LNaF4OMXxoLB9L2OH9mpXRdJ-y8i5y1kW3vy8XobY5DLOMTXkZ84I1pNt14_3rFPYj/https%3A%2F%2Ft.me%2Fukraine_avanger_bot

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux