Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські застерігають громадян та кандидатів в депутати від порушень законодавства
Опубліковано 17 липня 2019 року о 09:00

Передвиборча агітація триває: кандидати агітують, збирають мітинги, відвідують виборців за місцем мешкання, виборці аналізують і висловлюють  своє ставлення до того чи іншого кандидата. Іноді це відбувається з порушенням норм діючого законодавства.

Поліцейські нагадують кандидатам в депутати, що порушення порядку ведення передвиборної агітації, проведення її поза строками, в заборонених місцях, заборонених формах і засобами, виготовлення або розповсюдження агітаційних друкованих матеріалів, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, порушення порядку розміщення політичної реклами, або розміщення її у заборонених законом місцях, карається згідно норм Адміністративного кодексу України. Днями місцевий мешканець, який розклеював агітаційні листівки прямо на стовпах, притягнутий до відповідальності за порушення норм благоустрою міста.

За перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії, незаконне використання виборчого бюлетеня, порушення таємниці голосування, підкуп виборців правопорушники відповідатимуть за відповідними статтями Кримінального кодексу.

Громадяни  мають право не тільки обирати і бути обраними, а й висувати кандидатів, брати участь у передвиборній агітації, проводити мітинги і зустрічі з кандидатами в депутати, брати участь в роботі виборчих комісій або спостерігати за виборами. Але при цьому не повинні порушуватися права інших громадян та публічний порядок.

«Якщо ви не симпатизуєте певному кандидату, це не означає, що ви повинні псувати агітаційні плакати з його зображенням, як це днями вночі зробив невідомий молодик в Подільську. Його дії кваліфікуються, як дрібне хуліганство та пошкодження майна, на даний час  інформація про цю подію внесена в журнал Єдиного обліку, проводиться перевірка. Це ж стосується проведення зустрічей з кандидатами: поводьтеся толерантно, поважайте думку інших громадян, не провокуйте конфліктну ситуацію. Закликаємо громадян дотримуватися чинного законодавства і запевняємо, що поліція реагує на всі без винятку повідомлення про правопорушення. Ми поза політикою»,- говорить заступник начальника Подільського ВП Анатолій Коневщинський.

Подільський відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux