Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини зауважують: домашнє насильство не можна «спускати на гальмах»
Опубліковано 08 липня 2022 року о 17:05

Правоохоронцям доволі часто доводиться виїжджати на виклики, які стосуються чвар у сім’ях, і врегульовувати конфлікти, допомагати потерпілим, застосовувати заходи впливу до кривдників. Але так само багато людей замовчують родинні проблеми, не усвідомлюючи, у що вони можуть вилитися, якщо залишаться без уваги.

«Потерпілі повинні розуміти, що кривдник не припинить знущатися, якщо залишиться непокараним.  А правопорушник  має знати, що у поліції є достатньо важелів, щоб притягнути його до відповідальності за протиправні дії», - зазначив старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 1 Березівського районного відділу поліції Андрій Датій, і на прикладі молодої сім’ї з Іванівщини пояснив, як вирішується таке явище, як домашнє насильство.

Поліцейський зараз веде справу сімейної пари, яка виховує двох маленьких дітей і в якій відбувається психологічне та фізичне насильство щоразу, як чоловік вживає алкогольні напої. Треба віддати належне жінці, що вона не терпить його ганебну поведінку і не дозволяє ображати себе та показувати поганий приклад малюкам. Жінка викликає дільничного.

«Кілька разів сімейного дебошира довелося вгамовувати, проводити з ним роз’яснювальну бесіду і складати відносно нього адміністративні матеріали про вчинення домашнього насильства за статтею 173-2 КУпАП. Подіяло. Але нещодавно чоловік знову не втримався, приклався до алкоголю і проявив агресію. Це стало приводом розпочати вже кримінальне провадження за статтею 126-1 ККУ. Її санкція передбачає в рази суворіше покарання, аж до позбавлення волі», – розповів капітан поліції.

Зараз триває розслідування справи, потім вона буде надіслана до суду, який і визначить правопорушнику покарання. Разом з тим, родина вже на постійному контролі у дільничного. Він перевіряє, як поводиться чоловік, аби не допустити повторних проявів домашнього насильства. Якщо й кримінальне покарання на громадянина не подіє, можливо буде звернутися до суду щодо його примусового лікування. У будь-якому разі, неправомірну поведінку чоловіка вже не залишать поза увагою.

Звертаємося до всіх громадян з проханням не замовчувати прояви домашнього насильства в сім’ї, а дзвонити на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом відділення поліції № 1

Березівського районного відділу поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux