Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські завершили розслідування справи відносно жителя Білгород-Дністровського району щодо незаконного поводження з вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами
Опубліковано 30 вересня 2024 року о 11:30

Чоловік привіз із Донеччини різні небезпечні предмети і зберігав за місцем мешкання, наражаючи на небезпеку не лише себе, а й оточення. За скоєне правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Викрили 44-річного зловмисника у червні поточного року слідчі та оперативники Білгород-Дністровського районного відділу поліції, відпрацьовуючи інформацію щодо зберігання ним за місцем мешкання вогнепальної зброї та бойових припасів.

В рамках розпочатого провадження працівники територіального підрозділу поліції спільно зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції провели санкціонований обшук за місцем мешкання фігуранта, в ході якого в літній кухні та гаражі виявили шість корпусів ручних осколкових гранат різної модифікації з запалами і без, окремо шість запалів, автомат Калашникова, пластичну речовину загальною вагою понад три кілограми, 235 набоїв калібру 5,45 міліметрів. Вилучені предмети поліцейські скерували на експертизу. Згідно з експертним висновком, вони відносяться до вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та є придатними до вибуху і стрільби.

Під час слідства, що проводилося під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, правоохоронці встановили, що весь арсенал правопорушник привіз додому минулого року із Донеччини.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, обвинуваченому загрожує до семи років позбавлення волі», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські зауважують: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Будьте відповідальними та не наражайте на небезпеку ні себе, ні оточення.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux