Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські завершили розслідування справи відносно жителя Балти щодо незаконного поводження з боєприпасами та шахрайства з телефоном
Опубліковано 13 вересня 2024 року о 09:45

За скоєне правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Наприкінці лютого поліцейські затримали 44-річного жителя Балти одразу після того, як він у власному гаражі продав співмістянину за дві тисячі гривень корпус ручної наступальної гранати та ударно-дистанційний запал. Слідчі разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили їх разом із сотнею набоїв калібру 7,62 мм до бойової нарізної вогнепальної зброї, які виявили у тому ж приміщенні в ході санкціонованого обшуку. Патрони чоловік також зберігав з метою подальшої реалізації.

Усі вибухонебезпечні предмети поліцейські скерували на дослідження, згідно з висновками якого, вони є бойовими припасами, виготовленими промисловим способом та придатними до вибуху і стрільби.

На час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, за клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А в ході слідства поліцейські встановили причетність чоловіка ще й до вчинення шахрайства. З’ясувалося, що на початку лютого біля одного з торговельних закладів Балти він попросив у 23-річного жителя одного з сіл Балтської громади мобільний телефон нібито для здійснення дзвінка. А отримавши гаджет, зробив вигляд, що розмовляє, скористався довірливістю та неуважністю молодого чоловіка й непомітно пішов з його майном геть. У подальшому мобільний телефон поліцейські вилучили в якості речового доказу.

На момент вчинення тих злочинів правопорушник мав непогашену судимість за крадіжку, скоєну у Вінницькій області. Відтак, слідчі висунули чоловіку обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, а також носінні, зберіганні, придбанні та збуті  бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо: згідно з частиною 3 статті 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Будьте правосвідомими та не наражайте на небезпеку ні себе, ні суспільство.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux