Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили жительку Роздільнянського району в оборудках з особливо небезпечними наркотичними засобами та психотропними речовинами
Опубліковано 12 серпня 2024 року о 13:20

Заборонений в обігу «товар» 45-річна жінка виготовляла із власноруч вирощеної, а також придбаної сировини в будинку, який винаймала. Правопорушниці повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Їй загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну діяльність громадянки оперативники карного розшуку разом зі слідчими та поліцейським офіцером громади Роздільнянського районного відділу поліції за участі прикордонників з собакою.

Правоохоронці встановили, що жінка, яка у січні поточного року була засуджена до сплати штрафу в розмірі 42500 гривень за незаконне вирощування конопель та виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу без мети збуту, повернулася до злочинної діяльності. Більше того, налагодила незаконний збут наркотиків та психотропів.

За місцем мешкання вона вирощувала коноплі, висушувала їх, дрібнила і за допомогою заздалегідь придбаного через інтернет обладнання та прекурсорів виготовляла особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – екстракт канабісу. Крім того, жінка закупила різні особливо небезпечні психотропні гриби, обіг яких заборонено, а також обладнання для доведення їх до товарного стану.

Для пошуку покупців вона створила групу в одному із месенджерів, де приймала замовлення. «Товар» «клієнтам» відправляла поштою, вкладаючи в кожне замовлення візитівку з електронною адресою групи та номерами мобільних телефонів.

У домоволодінні правопорушниці було проведено санкціонований обшук та вилучено хімічне обладнання, прекурсори, пакувальний матеріал, візитівки, зелені насадження конопель та різні ємності з наркотичними засобами та психотропними речовинами, серед яких канабіс, екстракт канабісу та гриби.

Походження вилучених у фігурантки речовин підтверджено експертними висновками.

Поліцейські затримали жінку в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури повідомили їй про підозру:

- за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – у незаконному виробництві та зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропних речовин у великих і особливо великих розмірах, особою, яка була засуджена за ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 310 ККУ, з метою збуту;

- за ч. 1 ст. 311 ККУ – у незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виробництва наркотичних засобів;

- за ч. 3 ст. 313 ККУ – у придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, з метою виготовлення особливо небезпечних наркотичних засобів;

- за ч. 2 ст. 310 ККУ – у незаконному посіві та вирощуванні конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин особою, яка була засуджена за цією статтею;

- за ч. 2 ст. 317 ККУ – в організації місця для незаконного виробництва наркотичних засобів з корисливих мотивів.

Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 242 тис. 240 грн. В ході подальших слідчих дій поліцейські встановлюватимуть канал постачання затриманій психотропних речовин та повне коло осіб, які можуть бути причетні до даного наркозлочину.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux