Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили вісьмох жителів Одещини у крадіжках
Опубліковано 11 жовтня 2022 року о 17:10

Зловмисники спокусилися чужими телефонами, велосипедами, будівельними матеріалами, автомобільними інструментами й аксесуарами та іншою технікою.

Три крадіжки були вчинені в Одеському районі. В Теплодарі 42-річний місцевий житель пробрався до приватного будинку, знайшовши заховані ключі, й забрав дрібну техніку та пакет з мідним дротом. А от 37-річний теплодарівець запропонував допомогу співмістянці, коли з її сумки випали речі, почав їх збирати, а запримітивши телефон, непомітно забрав його й пішов геть. Крім того, у селі Маяки 41-річний чоловік проник до оселі місцевого жителя та виніс звідти телевізор. Поліцейські оперативно розшукали зловмисників, як з’ясувалося, всі вони діяли напідпитку.

Двоє ізмаїльчан також обікрали своїх співмістян. 23-річний чоловік зламав замок на дверях до підсобки в багатоповерхівці й забрав звідти велосипед пенсіонера, а 43-річний чоловік виламав двері літньої кухні й заволодів велосипедом та будівельними інструментами. Цього йому виявилося замало, і незабаром він повернувся, щоб забрати з гаража інший будівельний інвентар. Правоохоронці за кілька днів встановили особи зловмисників.

В Білгород-Дністровському районі 50-річна жителька Тузлівської територіальної громади на ринку витягла мобільний телефон з сумки місцевої жительки. А 34-річний мешканець Маразліївки забрав смартфон, залишений власником на парковій лавці без нагляду. Ще один 40-річний житель Сергіївської громади на одній з автостоянок Білгорода-Дністровська викрав з автомобіля аксесуари та інструменти. Як встановили правоохоронці, розшукавши зловмисників, жінка планувала залишити гаджет собі, а от чоловіки – майно збули.

Більшість майна правоохоронці повернули власникам, наразі встановлюється місце знаходження викраденого телевізора та частини автомобільних інструментів й аксесуарів.

Всім правопорушникам слідчі поліції повідомили про підозру за частиною 4 статті 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років. 

Обвинувальні акти щодо жителів Одеського району вже скеровані до суду. 

Розслідування інших кримінальних проваджень ще триває.

Відділ комунікації поліції Одеської області
(За інформацією територіальних відділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux