Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили в крадіжках п’ятьох жителів Одещини
Опубліковано 09 січня 2023 року о 17:05

Усім правопорушникам слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Двоє громадян вже знаходяться на лаві підсудних, де суд їм має обрати покарання.

35-річна жителька Болграда заволоділа банківською карткою 42-річного співмістянина. Потерпілий помітив зникнення майна, коли йому прийшло сповіщення на телефон про списання близько восьми тисяч гривень, про що він негайно повідомив до поліції. Правоохоронці з’ясували, що до злочину причетна нова знайома чоловіка. Жінка, скориставшись довірою потерпілого, пообіцяла купити продукти для спільного столу, взяла картку та пін-код до неї і зникла. Правопорушницю розшукали за лічені години. Вона встигла сплатити свої покупки в продуктовому та ювелірному магазинах і зняти трохи готівки з банківського термінала.

29-річний житель одного з сіл Кубейської ОТГ Болградського району обікрав односельця. Чоловік пробрався до домоволодіння 70-річного знайомого, скориставшись тим, що його не було вдома, та викрав з підсобного приміщення електроінструменти. Загальна сума завданих потерпілому збитків склала понад 25 тисяч гривень. Правопорушника поліцейські викрили того ж дня.

39-річна жителька Березівської ОТГ прийшла до фермера, який орендував у неї земельний пай, і помітила біля складу бензокосу, залишену без нагляду іншим пайщиком. Жінка тихцем привласнила інструмент, завдавши 51-річному власнику майже дві тисячі гривень збитків. Викрили її поліцейські «по гарячих слідах».

37-річний житель одного з сіл Роздільнянської громади приїхав у райцентр у справах і привласнив мобільний телефон 59-річної містянки, який вона забула в магазині. Жінка оцінила завдані їй збитки в 4,500 гривень. Поліцейські встановили особу та місце знаходження правопорушника протягом доби. Гаджетом весь цей час він користувався як власним.

А от 30-річний житель Роздільної пробрався до домоволодіння 19-річної співмістянки та забрав золоту каблучку вартістю понад тисячу гривень, яку дівчина залишила на ґанку. Прикрасу зловмисник заніс до ломбарду, де його і викрили правоохоронці.

Все майно, крім грошей, правоохоронці повернули власникам, а правопорушникам, за наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, повідомили про підозру в скоєнні крадіжок, вчинених в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Провадження відносно двох жителів Роздільнянського району правоохоронці розслідували в повному обсязі, визнали зібрані докази достатніми, склали щодо фігурантів обвинувальні акти і скерували їх до суду. Досудові розслідування інших проваджень ще тривають.

Зазначимо, що, згідно з чинним законодавством, крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за інформацією територіальних відділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux