Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили трьох підлітків у порушенні правил керування мопедами
Опубліковано 30 вересня 2024 року о 16:35

Відносно батьків хлопців, які не мали права сідати за кермо мототранспорту, поліцейські склали адміністративні матеріали. За неналежне виконання батьківських обов’язків дорослим загрожує штраф.

В рамках відпрацювання «Мотоцикліст», яке добігає кінця, поліцейські наглядали за дорожнім рухом, перевіряли дану категорію водіїв на дорогах населених пунктів та за його межами, проводили роз’яснення щодо дотримання правил ПДР. Насамперед звертали увагу на наявність у керманичів мотошоломів, документів на право керування та державних номерних знаків на транспорті. Саме ці вимоги найчастіше порушують водії. Крім того, робили акцент на неповнолітніх керманичах та закликали батьків, не дозволяти дітям, які не мають посвідчення водія відповідної категорії, керувати мопедами та мотоциклами.

Начальник сектору реагування патрульної поліції Подільського районного управління поліції Надія Каптур розповідає, що протягом останнього тижня на території району було викрито трьох неповнолітніх правопорушників. Так, на одній з вулиць у Балті поліцейські зупинили для перевірки двох юних мопедистів, один з яких був без мотошолома. Як виявилося, водіям було всього по 15 років і вони не мали права сідати за кермо двоколісників. Ще один 15-річний житель Савранської територіальної громади, якого поліцейські зупинили за 15 кілометрів від місця мешкання, порушив цілу низку правил дорожнього руху. Зокрема, катався на незареєстрованому транспортному засобі, без мотошолома, ще й із характерним запахом алкоголю. Поліцейські доставили хлопця додому та передали його батькам.

Відносно батьків усіх хлопців були складені протоколи за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За неналежне виконання обов'язків щодо виховання дітей дорослим загрожує покарання штрафом у сумі до 1700 гривень. Адміністративні матеріали вже скеровані до суду.

Також поліцейська нагадала, що керувати мотоциклами та мопедами дозволено з 16-річного віку після  отримання посвідчення водія категорії А та А1. Щоб уникнути проблемних ситуацій, вона порадила батькам записати підлітків до автошколи, де вони ознайомляться з правилами дорожнього руху, навчаться розв'язувати дорожні ситуації, пройдуть курс практичного водіння та, після складання іспитів, отримають посвідчення водія. Це надасть їм впевненості у керуванні транспортними засобами та мінімізує ризики потрапляння у дорожньо-транспортні пригоди і травмування.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux