Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили підлітків, причетних до крадіжок майна одеситів
Опубліковано 11 вересня 2023 року о 14:15

Серед фігурантів – місцеві хлопці віком від 13-ти до 17-ти років. Деякі з них спокусилися речами відпочиваючих на пляжах, а деякі – велосипедами в під’їзді багатоповерхівки.

Одна подія сталася на 16-й станції Великого Фонтана, де найменші за віком діти викрали чотири мобільних телефони загальною вартістю більше 20 тисяч гривень, які  компанія молоді залишила у сумці на піску без нагляду, коли ходила купатися. Вжитими заходами поліцейські встановили правопорушників і вилучили у них два гаджета, інші два – вони продали. 

На сусідньому пляжі двоє старших підлітків 15-ти та 16-ти років в аналогічний спосіб викрали рюкзаки з гаджетами й особистими речами ще однієї компанії відпочиваючих. Потерпілі зазнали майнової шкоди на суму понад 40 тисяч гривень. Втім поліцейські і цих правопорушників розшукали та вилучили у них все чуже майно.

І ще двоє юних одеситів віком 15 та 17 років з під’їзду багатоповерхівки на Фонтанській дорозі викрали два велосипеди загальною вартістю більше 10 тисяч гривень, які належали подружній парі. Хлопці планували продати двоколісники, давши оголошення на одному із популярних інтернет-сайтів, але не вдалося: поліцейські їх викрили і вилучили чуже майно.

За фактами крадіжок, скоєних під час воєнного стану, слідчі розпочали провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Відносно 13-річного хлопця буде вирішуватись питання щодо застосування примусових заходів виховного характеру, оскільки  він не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Відносно всіх інших фігурантів вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідство триває. 

Шановні батьки, дбайте про своїх дітей, цікавтеся, де вони та чим займаються. Більше часу проводьте разом, заохочуйте їх до спорту, творчості – будь-яких кружків, де вони зможуть розкрити свої таланти, виплеснути зайву енергію, набратися позитивних емоцій. Постійно нагадуйте їм про неприпустимість шкідливих звичок та порушення законів. Діти повинні розуміти, що за кожен протиправний вчинок настає відповідальність.


Одеське районне управління поліції № 1 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux