Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили п’ятьох жителів Одещини в крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану
Опубліковано 30 листопада 2022 року о 18:00

Зловмисники привласнили майно в магазині, у знайомих вдома, на роботі, в незнайомця на вулиці.

46-річний чоловік з Болградського району, вже судимий за майновий злочин, гостював у свого 52-річного односельця, і поки той був зайнятий своїми справами, виніс з оселі електричну піч. Її правопорушник планував використовувати для власних потреб. Втім поліцейські викрили громадянина по «гарячих» слідах і вилучили чужу річ.

Ще один, 26-річний, молодик з Болградщини, раніше судимий за майновий злочин, вирішив викрасти майно сільськогосподарського підприємства, де працював. Ввечері, переконавшись, що на роботі нікого немає, він приїхав туди на тракторі, приєднав до нього причеп і поїхав з ним геть. Причеп чоловік хотів використовувати в господарстві. Поліцейські правопорушника розшукали і вилучили викрадене майно.

А от в Ізмаїлі 31-річний містянин, судимий за крадіжки та шахрайство, спокусився велосипедом, який незнайомець залишив без нагляду біля одного з магазинів. Зловмисник забрав двоколісник і втік. Правоохоронці викрили чоловіка за кілька днів під час спроби збути крадене майно.

29-річна жителька Одеси протягом місяця відвідувала магазин у Суворовському районі міста і викрадала портативні колонки, кухонні запальнички та інші непродовольчі дрібнички. Усе викрадене жінка перепродувала або здавала в ломбард. Помітивши зникнення товару, працівники крамниці звернулися до поліції, і правоохоронці невдовзі викрили зловмисницю.

І, власне, 31-річний житель Одеси завітав у гості до своєї приятельки та тихцем привласнив її банківську картку, якою надалі розрахувався в продуктовому магазині, а залишок коштів зняв. Загалом правопорушник завдав потерпілій близько 11-ти тисяч гривень збитків. Щоб уникнути відповідальності, чоловік протягом тижня переховувався, постійно змінюючи місце проживання. Врешті поліцейські його викрили в оселі товариша.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили всім фігурантам про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, а одеситу, який привласнив чужу банківську картку, ще й у викраденні офіційного документа з корисливих мотивів, що передбачено частиною 1 статті 357 того ж кодексу.

У справі жителя Ізмаїла поліцейські, визнавши зібрані докази достатніми, склали обвинувальний акт і вже скерували його до суду. Інші провадження ще розслідуються.

Нагадаємо, Верховна рада України посилила кримінальну відповідальність за злочини проти власності в умовах воєнного стану. Зокрема, крадіжка карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux