Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили двох чоловіків у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин і наркотичних засобів з метою збуту
Опубліковано 13 вересня 2023 року о 10:30

Фігурантам, місцевим жителям 25-ти та 27-ми років, поліцейські вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Молодшого за віком правопорушника поліцейські зупинили на проспекті Небесної сотні та вилучили у нього шість пакетиків з амфетаміном, що підтвердили експрес-тестом. Вже під час слідства правоохоронці встановили, що заборонені речовини зловмисник мав передати на два роки старшому приятелю для подальшого збуту. Спільника містянина поліцейські встановили, розшукали і затримали.

У транспортних засобах та за місцем мешкання обох фігурантів були проведені обшуки. Загалом правоохоронці вилучили кілька десятків пакетиків та згортків з різними речовинами рослинного та синтетичного походження. Належність їх до наркотичних засобів та психотропних речовин підтвердили результати експрес-тестів. Також були вилучені ваги, пакувальний матеріал, гаджети з інформацією щодо розповсюдження забороненого «товару» та інші речові докази протиправної діяльності. Усі вилучені речовини слідчі направили на експертизу.

Зі слів затриманих, різного роду наркотики та психотропи вони замовляли через один із месенджерів, отримували адресу схованки, забирали звідти придбаний «товар», який фасували та зберігали з метою подальшого збуту шляхом «закладок». 

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичного засобу та психотропної речовини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що передбачено ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. За клопотанням слідчих, підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Походження вилученого, а також коло осіб, причетних до наркотрафіку, поліцейські встановлюватимуть у ході досудового розслідування. Слідство триває», - повідомила старша слідча Одеського районного управління поліції № 1 Марина Самокиш.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux