Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили 30-річного жителя Балщини в незаконному заволодінні транспортним засобом та скоєнні крадіжки
Опубліковано 21 жовтня 2022 року о 11:00

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру за ч. 1 ст. 289 та ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за даний вид злочинів передбачає до восьми років позбавлення волі.

До поліції близько дев’ятої години вечора надійшла заява від 63-річного громадянина про зникнення його ВАЗу, який був запаркований біля продовольчого магазину в провулку Незалежності міста Подільська. При перегляді запису камер зовнішнього відеоспостереження правоохоронці встановили, що автівка під керуванням невідомого чоловіка рушила в бік вулиці Соборної.

«Поліцейські затримали зловмисника на одній із вулиць міста, де він, не впоравшись з керуванням, в’їхав у паркан приватного домоволодіння. Громадянин пояснив, що не мав чим дістатися додому і, побачивши автомобіль з відчиненими дверцятами, скористався ним. Авантюра завершилася для нього дорожньо-транспортною пригодою і незначними тілесними ушкодженнями», - повідомив начальник Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

Під час досудового слідства охоронці порядку також встановили, що фігурант причетний до скоєння ще одного злочину: в травні він, перебуваючи на дитячому майданчику в місті Балта, викрав сумочку місцевої жінки, в якій знаходилися гаманець і мобільний телефон. Речові докази поліцейські вилучили, призначили експертизи і проводять інші слідчі дії.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури вже повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні вищезгаданих двох злочинів, що передбачені ч. 1 ст. 289 та ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Зазначимо: згідно з чинним законодавством, незаконне заволодіння транспортним засобом карається обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років, а крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану, - позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Подільське районне управління поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux