Портал в режимі тестування та наповнення
Інформація про нібито вживання ізмаїльськими підлітками на вечірці наркотиків не підтвердилася
Опубліковано 15 червня 2023 року о 14:00

Встановлено, що під час відпочинку молодь вирішила пожартувати і зняла на відео вживання вмісту подрібненої аскорбінової цукерки так, щоб це виглядало ніби вони вживають заборонену речовину. На батьків двох дівчат, які не досягли 16 років, та власника приміщення чекає адміністративна відповідальність. 

Відео, на якому дівчата вживають білу речовину невідомого походження, поліцейські виявили під час моніторингу соціальних мереж. Розпочавши перевірку вказаного факту, було встановлено місце, де відбувалася зйомка, та певне коло громадян, які брали у ній участь.

З’ясувалося, що компанія друзів віком від 18-ти до 23-х років влаштувала вечірку в підвальному приміщені одного з будинків та запросила туди своїх неповнолітніх знайомих. Крім повнолітніх, на зібранні були четверо підлітків: дівчата віком 13, 15 та 17 років і 16-річний хлопець. Під час відпочинку молодь вирішила пожартувати і зняла на відео вживання вмісту подрібненої аскорбінової цукерки так, щоб це виглядало ніби вони вживають наркотики.

Те, що в приміщенні немає і не було заборонених речовин, підтвердила перевірка із залученням службового собаки. Крім цього, результати медичних обстежень у лікарні не підтвердили вживання молодими людьми наркотичних засобів.

Зі слів власника підвалу, він не знав про присутність на вечірці дітей, хоча мав би вжити заходів щодо недопущення їх перебування там. Відносно власника приміщення, який допустив перебування у ньому осіб віком молодше 16 років без нагляду батьків після 22-ї години, поліцейські склали протокол за частиною 1 статті 180-1 (порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг) КУпАП. За це чоловікові загрожує штраф.

Також відносно батьків 13-річної дівчинки, які не догледіли, де, з ким і коли відпочиває їхня малолітня донька, правоохоронці склали протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП. За цією ж статтею будуть складені адміністративні матеріали і відносно батьків 15-річної ізмаїльчанки, які через справи тимчасово відсутні за місцем мешкання. За невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей чинним законодавством передбачено штраф або попередження.

Наразі ювенальні поліцейські продовжують встановлювати повне коло осіб, які були присутні на вечірці. Якщо виявиться, що серед відпочивальників ще були неповнолітні молодше 16 років, на їхніх батьків також чекає покарання.  

Шановні громадяни, будьте свідомими та слідкуйте за тим, де, з ким і як проводять час ваші діти. Також пам'ятайте, що, згідно з законом «Про охорону дитинства», діти до 16 років без присутності батьків не можуть знаходитися у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, після десятої години вечора і до шостої години ранку.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux