Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Подільського району за незаконне зберігання зброї, боєприпасів та наркотичного засобу
Опубліковано 12 липня 2024 року о 09:40

За скоєне чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, поліцейські провели санкціонований обшук за місцем мешкання 35-річного жителя Любашівки. В одній з кімнат оселі вони виявили пістолет з набоями, а у підсобному приміщенні – канабіс.

Слідчі встановили, що чоловік знайшов зброю, набої та коноплі, а з останніх виготовив наркотик, який зберігав для власного вживання.

В ході досудового слідства були проведені кілька судових експертиз. За висновком балістичної експертизи, вилучений пістолет є нестандартною (переробленою саморобним способом) гладкоствольною короткоствольною вогнепальною зброєю, а набої – несертифікованими пістолетними патронами калібру 9 мм, виготовленими промисловим або саморобним способом. Зберігання вказаних предметів без передбаченого законом дозволу заборонене.

Експертним висновком підтверджено і походження канабісу – особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено. Його вага у висушеному стані склала майже десять грамів.

«Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу та у незаконному придбанні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Досудове слідство у цьому провадженні ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушник може опинись за ґратами на строк від трьох до семи років», - повідомив начальник відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олег Ситник.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Також зауважимо: відповідно до ч. 4 ст. 309 ККУ, особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті, а саме за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux