Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Ізмаїла за ухилення від проходження програми для кривдників
Опубліковано 06 липня 2024 року о 10:25

Правопорушнику загрожує до двох років обмеження волі.

У квітні поточного року за доказами поліцейських 51-річний житель Ізмаїла був притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над дружиною. Суд наклав на правопорушника стягнення у вигляді штрафу розміром 340 гривень та направив на проходження програми для кривдників, передбаченою Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», строком на три місяці. Чоловік штраф сплатив, а корекційну програму проходити відмовився, не зважаючи на попередження про відповідальність за це.

Відтак, за даним фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за ст. 390-1 Кримінального кодексу України, в рамках якого під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному ухиленні від проходження програми для кривдників особи, щодо якої такі заходи застосовані судом.

«Ми скерували до суду обвинувальний акт відносно правопорушника. Йому загрожує покарання у вигляді пробаційного нагляду строком до двох років або обмеження волі на той самий строк. Чоловік вже має судимості за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, хуліганство, наркотичні злочини», - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Правоохоронці вкотре наголошують: якщо ви зазнаєте домашнього насильства у будь-якій його формі або стали свідками такого правопорушення, звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102».

Також ви можете отримати необхідну консультацію, звернувшись на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 15-47 або до Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон, до розробки якого активно долучались співробітники МВС України та Національної поліції, який посилює відповідальність кривдників, дає додаткові можливості реагування для правоохоронців та покращує правовий захист постраждалих.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux