Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району за скоєння ДТП, в якій одна людина загинула, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження
Опубліковано 14 грудня 2023 року о 10:00

Автопригода сталася у серпні поблизу села Борисівка Татарбунарської ОТГ. За порушення правил безпеки дорожнього руху зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що у вечірній час чоловік сів за кермо «ВАЗу», взяв з собою двох знайомих та поїхав до сусіднього села. А проїжджаючи вздовж озера Сасик, не врахував дорожню обстановку та не вибрав безпечну швидкість, унаслідок чого легковик з’їхав з ґрунтової дороги та впав з обриву у водойму.

Пасажир, який знаходився на передньому сидінні, від отриманих травм голови, грудної клітки, хребта та внутрішніх органів загинув на місці події. А пасажира, що  перебував на задньому сидінні, госпіталізували до місцевої лікарні з травмами голови, грудної клітки та хребта. За висновками судово-медичної експертизи, отримані ним ушкодження відносяться до категорії тяжких тілесних. 

Перевірка водія на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

«Після проведення довготривалих експертиз слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули водієві обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень іншому. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. До того ж, як було встановлено, обвинувачений взагалі  не отримував водійське посвідчення та не мав права керувати транспортним засобом. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт слідчі скерували до суду», - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Поліцейські наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху і нагадують, що: 

-     водій повинен мати при собі посвідчення водія відповідної категорії та зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

-      у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху має бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги;

-     під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен враховувати дорожню обстановку, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспорту та безпечно керувати ним.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux