Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району, який нетверезим сів за кермо, допустив ДТП і травмування знайомої
Опубліковано 20 квітня 2024 року о 10:15

Потерпіла отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. За скоєне правопорушнику загрожує ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Подія сталася на початку серпня минулого року вдень у місті Татарбунари. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 31-річний місцевий чоловік, керуючи автомобілем «ВАЗ», перевищив дозволену у населеному пункті швидкість руху, не впорався з керуванням і в’їхав у придорожнє дерево.

Унаслідок автопригоди постраждала 37-річна знайома водія, яка перебувала на задньому пасажирському сидінні легковика. Вона отримала тілесні ушкодження у вигляді переломів лопатки, ребер, хребта, руки та численних травм і забоїв голови. За результатами проведеної судово-медичної експертизи, отримані жінкою травми відносяться до категорії середньої тяжкості.

Перевірка керманича на стан сп’яніння показала, що він був п’яним. Вміст етилового спирту в його організмі перевищував допустиму норму у понад 10 разів.

«Після проведення низки експертиз та зібрання достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт ми вже скерували до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років», - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Правоохоронці наголошують на неухильному дотриманні ПДР.

Нагадаємо деякі з них:

- водій зобов'язаний перед виїздом перевірити і забезпечити технічно справний стан транспортного засобу, крім того, на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголівники, ремені безпеки), користуватися ними й не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки, має бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;

- водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також перевищувати максимальну дозволену швидкість руху;

- у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год;

- дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux